Termeni si Conditii

1. Termenii si conditiile site-ului www.alexart.ro

Site-ul www.alexart.ro este aflat in proprietatea exclusiva a societatii SC. BABY SAGA EVENTS SRL. Accesarea, utilizarea, comenzile si achizitiile de pe site-ul www.alexart.ro presupune acordul dvs. tacit cu termenii si conditiile prezentate in continuare.

Alexart isi rezerva dreptul de a actualiza continutul site-ului, forma, asezarea, preturile si produsele fara o notificare prealabila a clientilor/vizitatorilor. Prezentii termeni si conditii pot fi de asemenea modificati fara o notificare prealabila in acest sens, intrand in vigoare din momentul publicarii lor pe site. Clientii si vizitatorii au obligatia de a verifica periodic informatiile prezentate in clauzele acestor termeni si conditii.

Definitii:

BABY SAGA EVENTS - Societatea Comerciala SC BABY SAGA EVENTS  SRL, organizata in baza legii romane.

SITE - Domeniile www. AlexArt.ro si subdomeniile acestora, incluzand dar nelimitandu-se la site-ul public disponibil

CONTINUT are urmatoarea definitie:

 • toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
 • continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre AlexArt  prin mijloace electronice si/ sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al AlexArt UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/ sau tarifele practicate de AlexArt intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/ sau tarifele practicate de catre un tert cu care AlexArt are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la AlexArt sau alte date privilegiate ale acesteia.

CAMPANIE - actiunea de a expune in scop comercial, exclusiv in mod electronic si doar prin intermediul site-ului un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre AlexArt.

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/ sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

MEMBRU - Persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre AlexArt (electronic, telefonic etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre AlexArt si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT - Persoana fizica care are calitatea de MEMBRU AlexArt si care a plasat cel putin o comanda pe site.

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT  la distanta - conform definitiei cuprinse in OUG nr. 34/ 2014.: contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta;

NEWSLETTER / ALERTA - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), asupra produselor, serviciilor si/ sau promotiilor desfasurate de catre OuMag intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea AlexArt cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE - incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs/  serviciu de catre AlexArt catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre AlexArt, indiferent de modalitatea de livrare.

Prin procesarea unei Comenzi pe site-ul www.alexart.ro, Clientul este de acord cu Termenii si conditiile website-ului. Acceptarea comenzii de catre Alexart se considera finalizata in momentul confirmarii prin e-mail

 2. Informaţii despre produse

Toate produsele comercializate pe site sunt produse noi, realizate manual de echipa SC BABY SAGA EVENTS SRL.

Fiecare produs afişat pe site conţine cracteristicile necesare (preţ, dimensiune, material). Imaginile prezentate sunt imagini reale ale produselor, realizate de echipa noastră. Există situaţii în care, din cauza setarilor ecranului şi a browserului de internet utilizat, culoarea produselor din imagini poate diferi uşor faţă de culoarea reală a acestora.

Pretul produsului afişat pe site CONŢINE şi pretul serviciilor de personalizare cu text şi asamblare.

SC BABY SAGA EVENTS SRL îşi rezervă dreptul de a schimba preţul produselor fară o notificare prealabilă, însă toate comenzile înregistrate înainte de această modificare, nu vor suferii modificări de preţ.

3. Modalităţi de comandă

Comanda se poate realiza:

 1. online, de pe paginile fiecarui produs dorit, prin opţiunea “Adaugă în coş”
 2. telefonic - 0799088701
 3. pe Whats App - 0799088701
 4. pe e-mail – comenzi@alexart.ro

La plasarea comenzii vă rugăm să menţionaţi următoarele date:

 1. denumirea sau codul produselor alese
 2. numărul de bucaţi din fiecare produs
 3. textul pe care doriti să îl imprimăm pe produse (daca datele dvs personale necesită diacritice, va rugăm să menţionaţi acest aspect)
 4. adresa completă (stradă, număr, bloc, scară, apartament, localitate, judeţ), numele destinatarului şi număr de telefon
 5. un număr de telefon la care puteţi fi contactat

4. Durata comenzii

Dupa confirmarea comenzii, în termen de 2-5 zile lucrătoare, veţi primii pe whats app sau e-mail macheta grafică pentru a vedea exact cum va arăta textul ales pe invitaţie sau poza cu rama dorită.

Se aşteaptă apoi aprobarea dvs pentru execuţie, ce trebuie trimisă în scris pe whats app sau e-mail.

Pentru invitaţii textul poate fi ales din variantele disponibile pe site sau poate fi un text propriu, creat de dvs, indiferent de limbă.

Pentru mărturii modelele dispnibile le puteţi găsii în albumul ”Mărturii magnetice”.

Clientul are obligaţia de a citi cu  atenţie textul integral al machetei (literă cu literă, cuvânt cu cuvânt), nu doar a datelor personale, pentru a exista certitudinea ca nu există nici o greşeală. Dupa verificarea textului, clientul va transmite modificările necesare pe Whats App sau mail.

Dupa efectuarea modificărilor, veţi primi pe Whats App sau mail o noua machetă grafică.

Prin aprobarea machetei grafice de către client (BUN DE TIPAR), acesta confirmă că totul este în regulă şi îşi asumă întreaga responsabilitate pentru eventualele greşeli observate ulterior.

5. Termen de execuţie şi livrare

Termenul de execuţie al produselor este de 5 zile lucrătoare din momentul în care cumparătorul confirmă BUNUL DE TIPAR în forma finală.

Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 300 lei.

Transportul se va face exclusiv prin:

 1. GLS Curier
 • taxă livrare 20 lei
 • livrarea se realizează la domiciliul clientului în termen de 2 zile lucrătoare de la data expedierii.
 1. Poşta română
 • taxă livrare 12 lei
 • livrarea se realizează în termen de 2-4 zile lucrătoare de la data expedierii.
 • ridicarea coletului se face de la oficiul poştal; un colet este ţinut 10 zile la oficiul poştal al destinatarului, după care se întoarce la expeditor.

Nu suntem responsabili pentru eventualele întârzieri sau neplaceri privind livrarea comenzilor.

După primirea coletului, vă rugăm să verificaţi imediat produsele (calitate şi cantitate) şi să ne informaţi asupra problemelor constatate în maxim 2 zile lucratoare.

6. Plata comenzii

Plata comenzilor realizate online/email/telefon se achită numerar, prin sistem ramburs (plata la primirea coletului) 

În ziua în care coletul se livrează, veţi fi contactat telefonic sau prin mail de către un reprezentant al firmei noastre care vă va comunica contravaloarea rambursului şi cel al transportului.

7. Anularea comenzii

Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris sau telefonic vânzatorului că anulează comanda, fără penalitaţi şi fără invocarea unui motiv, în condiţiile în care nu şi-a dat acordul pentru tiparirea produselor, adică nu a dat “BUN DE TIPAR”.

8. Condiţii de returnare a comenzii

Produsele comercializate pe site sunt PERSONALIZATE în funcţie de cerinţele clientului.

Conform OUG 34/2014, art 16, lit. c), produsele personalizate nu pot fi returnate.

Pot fi returnate însă următorele produse:

 • produsele nu corespund cu descrierea de pe site,
 • produsele primite nu corespund cu cele comandate de dvs,
 • există o diferenţă mare de culoare între imaginile de pe site şi produsele primite de dvs,
 • există greşeli de tipar la produsele primite faţă de bunul de tipar confirmat de dvs.

Returnarea produselor se face după informarea comerciantului şi dupa prezentarea unor dovezi, dacă este cazul, prin e-mail sau whats app.

Produsele returnate pot fi înlocuite cu altele în termen de 5 zile.

Costul transportului retur-tur va fi suportat de cumpărător în cazul în care returul se face din cauza cumpărătorului  şi de vânzător în cazul în care returul se face din cauza vânzătorului.

În cazul  în care produsele sunt returnate şi nu doriţi înlocuirea lor, contravalorea returului se va face în termen de 15 zile calendaristice.

9. Protectia datelor cu caracter personal

AlexArt colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
 • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
 • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
 • trimiterea de newslettere si/ sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/ sau prin apel telefonic;
 • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
 • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
 • scopuri statistice.

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca AlexArt sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/ 2001.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la AlexArt, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

 1. confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta
 2. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 3. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
 4. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform pct. 2 si 3, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

In virtutea inregistrarii voluntare pe websitul AlexArt sau a accesarii (comandarii) produselor/ serviciilor AlexArt, Membrul sau Clientul este de acord cu (isi da consimtamantul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de catre Alexart in propriul sistem informatic, atat manual cat si automat, in scopurile enuntate la punctul 6.1, in conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/ 2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Daca Membrul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre AlexArt, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul si de a nu oferi companiei Alexart date cu caracter personal.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre AlexArt a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

AlexArt poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre AlexArt pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului/ Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea AlexArt si/ sau al eventualilor terti cu care AlexArt are contracte de parteneriat in acel moment.

10. Frauda

AlexArt nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/ telefonic/ SMS etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/ carduri bancare sau parole personale.

Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre orice tert, a datelor sale confidentiale.

AlexArt declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru/ Client ar fi/ este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/ reprezinta interesele AlexArt.

Clientul sau Membrul va informa AlexArt asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

AlexArt nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru/ Client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail, cu indeplinirea conditiilor mentionate la art. 5.3. din prezentul Document.

Comunicarile realizate de catre AlexArt prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

Urmatoarele scopuri, odata atinse, vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului/ Continutului si/ sau al AlexArt, aceasta din urma rezervandu-si dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

 • de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/ Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
 • de a altera sau de a modifica continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre AlexArt catre Membru/  Client
 • de a afecta performantele serverului/ serverelor pe care ruleaza siteul
 • de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre AlexArt catre Membru/  Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

11. Drepturile de autor (Copyright)

Toate materialele integrate in acest site sunt proprietatea intelectuala a Societatii. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduce. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente de pe site-ul Alexart.Ro, sau a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare

12. Dispoziţii finale

Alexart isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/ structurii acestuia/ serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Membrului sau Clientului.

In limita prevederilor Termeni si Conditii, Alexart nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

Alexart isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/ sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.